Inspirerende ontmoetingsplek
voor en door programmamanagers

Dinsdag 20 november 2018

Jaarcongres:
Under Construction

Ministerie Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties

Nieuwe werkgroep en onderzoek: "MSP en Agile/Scrum".

ThemasessiE MEI 2014: 

In mei 2014 heeft de MSP user-group een themasessie georganiseerd over MSP/Programma Management in een Agile/Scrum ontwikkel omgeving. Met Rini van Solingen als Scrum Goeroe en Coos van de Berg die uit de dagelijkse ING-praktijk sprak. Boeiend om te horen was dat bij ING de functies van Project- en Programma manager ophouden te bestaan. Dit gaf en geeft nog steeds, veel stof voor discussie onder onze leden.  

De praktijk is dat het Scrum raamwerk niets zegt over de organisatielaag boven de Product Owner. Gevolg is dat bij elk bedrijf op 'eigen' wijze wordt ingevuld. Daarnaast wordt in veel organisaties naast Scrum ook nog PRINCE/MSP ingezet voor projecten en verandertrajecten.

Onderzoek

Vanuit de MSP user-group is de vraag gesteld om verder onderzoek te doen naar de hiervoor genoemde Scrum ontwikkelingen in relatie tot Programma- en Verander Management. Dit onderzoek wordt vanuit het bestuur uitgevoerd door René de Bie. Momenteel zijn we met de UvA in gesprek over samenwerking. 

Werkgroep

Wil jij ook meedoen aan dit onderzoek? Meld je dan aan voor de werkgroep 'MSP en Agile/Scrum' door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Afdrukken E-mail

inspirerende ontmoetingsplek voor programmamanagers
Volg en/of mail ons: