Inspirerende ontmoetingsplek
voor en door programmamanagers

 

Voorjaarsmeeting & ALV 20 april

in Stadskasteel Oudaen in Utrecht

Themasessie 29 mei

Participatieworkshop ESA/Estec Noordwijk

 

  • Home
  • Themasessie ESA/ESTEC

Participate in ESA/Estec's concurrent engineering workshop!

Van 29 mei 2018 13:00 tot 29 mei 2018 20:00
Locatie ESA/Estec
Geplaatst door Marcel Riemersma
Categorieën: MSPug, Overig
Hits: 156

Participate in ESA/Estec's concurrent engineering workshop!

ESA logo

Unieke kans om op dinsdag 29 mei 2018 de toepassing van Concurrent Engineering te ervaren in de Concurrent Design Facility op de campus van Europa’s Ruimtevaartorganisatie ESA!

Ideeën voor nieuwe ruimtevaartmissies vinden hun definitieve blueprint in ESA’s state-of-the-art Concurrent Design Facility (CDF) in Noordwijk.

Het CDF biedt expertteams van verschillende disciplines de infrastructuur, methodologie en processen om tegelijkertijd en op 1 locatie nauw samen te werken om zo de meest complexe ontwerpen verder te ontwikkelen. En dat allemaal in slechts een paar weken in plaats van enkele maanden!

ESA estec man met brilWe worden rond 13:30 uur verwacht in Noordwijk, waarna we in de CDF een uitleg krijgen over ESA/ESTEC en hoe de CDF wordt ingezet bij de ontwikkeling van de ruimtevaartprojecten van ESA.
De Facility is zo ingericht, dat zowel klanten, als engineers en allerlei andere experts tegelijk kunnen werken aan omvangrijke en vaak risicovolle/kostbare ruimtevaart projecten. Door inzet van het CDF is de doorlooptijd van dergelijke trajecten aanzienlijk verkort.

ESA estec ruimtevaartHoe dit allemaal precies werkt, welke toegevoegde waarde de inzet van het CDF kan bieden kunnen we nu zelf ervaren! We gaan zelf aan de slag met een case waarin we allemaal een bepaalde rol krijgen toebedeeld. Doel is om de CDF te ervaren, er van te leren en wellicht kan de CDF ingezet worden voor een van de programma’s waar we zelf momenteel aan werken in onze eigen omgeving! We zullen afsluiten met een diner.

Dus:

  • Dinsdag 29 mei 2018.
  • Vanaf ongeveer 13.00 tot circa 20.00 uur
  • Locatie: Concurrent Design Facility, ESTEC/ESA, Keplerlaan 1, 2201 AZ Noordwijk

Voor meer informatie over de CDF klik HIER.

We zien jullie graag op dinsdag 29 mei!


inspirerende ontmoetingsplek voor programmamanagers
Volg en/of mail ons: