Inspirerende ontmoetingsplek
voor en door programmamanagers

Donderdag 23 september 2021

Opheffing definitief
Afsluitende BBQ

Locatie wordt nader bekend gemaakt

Training Agile Programma Management

DSDM heeft een nieuwe best practice Agile Programma Management ontwikkeld. Je kunt je afvragen of Programma’s niet van nature Agile zijn, immers een programma is een reis. Agile Programma Management bestaat daarom uit een algemene basis programma management aangevuld met de specifieke Agile filosofie en principes. Agile Programma Management is bij uitstek geschikt voor het managen van programma’s in een agile omgeving.

DSDM en Agile Programma Management richten zich op het managen van het avontuur, waarbij de korte termijn helder is, maar de lange termijn ruimte laat voor bijsturing. Deze 'Enough Design UpFront' combineert de agile flexibiliteit met de noodzaak om in control te blijven en geen onnodige risico’s te introduceren door de Agile manier van werken.

De MSP User Group wil onderzoeken of er voldoende belangstelling bestaat onder de leden om een één-daagse “add-on” op MSP te organiseren. In het verleden hebben we dit bij andere nieuwe best practices succesvol gedaan. Indien er voldoende belangstelling is organiseren we een zogenaamde ‘verenigingsspecial’ waarbij alleen leden mee doen. Dit kan in 2 avonden of op 1 dag, afhankelijk van wat de deelnemers willen. Naast een financieel voordeel is het leuk om met mede-leden een dergelijke training te volgen.
Een greep uit de onderwerpen: filosofie en principes, rollen en verantwoordelijkheden, governance, stakeholder engagement, lifecycle, Business Architectuur Model, planning, roadmap, projecten en scrum teams binnen het programma, monitoring & control en quality management.
Agile Programma Management is beschreven in het Agile Programma Management Handbook (versie 1; dit boek is onderdeel van het trainingsmateriaal).

Heb je interesse? Laat het ons dan direct hier weten.

Afdrukken E-mailadres

inspirerende ontmoetingsplek voor programmamanagers
Volg en/of mail ons: