Inspirerende ontmoetingsplek
voor en door programmamanagers

Donderdag 23 september 2021

Opheffing definitief
Afsluitende BBQ

Locatie wordt nader bekend gemaakt

  • Home
  • Over ons
  • Nieuws
  • Nieuwe werkgroep “MSP programmamanagement in een Agile/Scrum ontwikkelomgeving"

Nieuwe werkgroep “MSP programmamanagement in een Agile/Scrum ontwikkelomgeving"

In mei 2014 heeft de MSP User Group een themasessie georganiseerd over MSP programmamanagement in een Agile/Scrum ontwikkelomgeving. Met Rini van Solingen als Scrum goeroe en Coos van de Berg die uit de dagelijkse ING-praktijk sprak. Boeiend om te horen was dat bij ING de functies van Project- en Programma manager ophouden te bestaan. Dit heeft veel stof voor discussie onder onze leden gegeven.

De praktijk is dat het Scrum raamwerk niets zegt over de organisatie laag boven de Product Owner. Gevolg is dat dit bij elk bedrijf op ‘eigen’ wijze ingevuld wordt. Daarnaast wordt in veel bedrijven naast Scrum ook nog PRINCE/MSP ingezet voor projecten en verandertrajecten.  Vanuit de MSP user group is de vraag gesteld om verder onderzoek te doen naar hiervoor genoemde Scrum ontwikkelingen in relatie tot Programma- en Verandermanagement. Dit onderzoek wordt vanuit het bestuur uitgevoerd door René de Bie. Momenteel zijn we met de UvA in gesprek over samenwerking.

Inmiddels zijn er drie interessante documenten opgeleverd over het werken met Agile/Scrum in een grote organisatie. Je vindt deze documenten onder de Best Practices.

Wil jij ook meedoen aan dit onderzoek? Meld je dan aan voor de werkgroep ‘MSPScrum’ middels een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afdrukken E-mailadres

inspirerende ontmoetingsplek voor programmamanagers
Volg en/of mail ons: