Inspirerende ontmoetingsplek
voor en door programmamanagers

Donderdag 23 september 2021

Opheffing definitief
Afsluitende BBQ

Locatie wordt nader bekend gemaakt

Themasessie dinsdag 29 mei 2018 (2)

Participate in ESA/ESTEC's concurrent engineering workshop!

Location: ESA-Estec concurrent design facility in Noordwijk on tuesday 29th may.

ESA logoMSP User Group ontmoet ESTEC

29 Mei 2018, organiseerde de MSP User Group samen met ESTEC-ESA een bijeenkomst met workshop Concurrent Engineering bij ESTEC in Noordwijk.

ESTEC in Noordwijk is het grootste Europese ruimtevaart centrum. Ze bestaat al ruim 50 jaar (sinds 1966). Hier in dit technische hart worden nieuwe ideeën voor ruimtevaartmissies ontwikkeld. Hier komen de definitieve blueprints uit hun Concurrent Design Facility (CDF) tot stand. Naast het ontwikkelen van satellieten worden ook ontwerpen beproefd. Hierbij worden de ervaringen en kennis van andere instituten en universiteiten gebruikt. Ruim 2700 medewerken in Noordwijk dragen bij aan deze ontwikkelingen en producten.

Het CDF biedt expertteams van verschillende disciplines de infrastructuur, methodologie en processen om tegelijkertijd en op 1 locatie nauw samen te werken om zo de meest complexe ontwerpen verder te ontwikkelen. En dat allemaal in slechts een paar weken in plaats van enkele maanden.

Een geweldige kans voor onze MSP User Group om hier eens in de keuken te kijken, maar vooral ook om het concurrent engineering proces zelf eens actief mee te maken.

Klik HIER voor een impressieverslag.

ESA estec man met bril

Afdrukken E-mailadres

inspirerende ontmoetingsplek voor programmamanagers
Volg en/of mail ons: