Inspirerende ontmoetingsplek
voor en door programmamanagers

Donderdag 23 september 2021

Opheffing definitief
Afsluitende BBQ

Locatie wordt nader bekend gemaakt

Over MSP

Over MSP: MSP is dé internationaal erkende open standaard methodiek voor programmamanagement. Programma’s worden gebruikt om strategische veranderingen in delen van organisaties, in de gehele organisatie of in groepen van organisaties, in te voeren. MSP is een kapstok om complexe, strategische meerjarige veranderprogramma’s succesvol te managen.

Voor complexe veranderingen waarbij ook  de dagelijkse bedrijfsvoering een verandering moet ondergaan, is een methode voor projectmanagement onvoldoende. Immers het gaan daarbij niet om het opleveren van nieuwe producten, services of diensten, maar juist ook op een andere manier werken en gebruiken van deze zaken. Daarvoor is MSP ontwikkeld. MSP betekent Managing Successful Programmes. Een programma bestaat uit het complementaire geheel van projecten en veranderactiviteiten. MSP biedt net als PRINCE2 een set van best-practices bestaande uit principles, thema’s en processen. MSP is echter niet een methode, waarbij de stappen van voor tot achter (eventueel wel op maat gemaakt voor een project) zijn beschreven, maar veel meer een raamwerk dat dient als gids tijdens het avontuur van een programma. Het biedt meer vrijheden.

Klik hier voor MSP Templates.

De eigenaar van MSP (en PRINCE2, MoP en P3O) is Her Majesties Cabinet Office. Het Cabinet Office is het centrale staforgaan binnen het Britse Koninkrijk dat zorgt voor tijdige en adequate informatie voorziening en besluitvorming. Voor meer informatie kun je terecht op de website van de Axelos.

Afdrukken E-mailadres

inspirerende ontmoetingsplek voor programmamanagers
Volg en/of mail ons: