Inspirerende ontmoetingsplek
voor en door programmamanagers

Donderdag 23 september 2021

Opheffing definitief
Afsluitende BBQ

Locatie wordt nader bekend gemaakt

MSPug op weg naar de toekomst

Vrijdagmiddag 21 september verzamelden een 20 tal leden van de MSP usergroup zich  in Makeblijde in Houten.
Een mooie lokatie, waar het herfstzonnetje nog lekker scheen.
‘MSP op weg naar de toekomst ‘ was het thema.

Wilbert gaf een korte introductie over het waarom van de deze bijeenkomst, de uitdagingen die we als vereniging hebben en de gevolgde weg naar de verschillende toekomstscenario's. René leidde ons door de uitkomsten van de enquête en de door de leden uitgesproken voorkeurscenario's.
Dat bleken er twee te zijn: samen gaan (scenario 2)  of omvormen (scenario 4).

Strategie 2018 2 768x357Hierna aan het werk: vier groepen bogen zich aan de hand van een programcanvas over verschillende aspecten zoals doel, resultaten, middelen, stakeholders,  van het voorkeursscenario omvormen.
Na de werksessies werd plenair onder leiding van Joyce en Biny hard gewerkt en gediscussieerd om van die verschillende canvassen één te maken.
En, zoals van goede programmamanagers mag worden verwacht, lukte dit wonderwel.
De basis voor de toekomst van de MSP usergroup was gelegd.

Tijdens de borrel namen een aantal leden het voortouw om het resultaat verder te gaan uit werken. Dit als voorbereiding op de ALV van begin volgende jaar, waarin een besluit over onze toekomst wordt genomen.
Het was mooi om te zien dat een aantal leden zich ook melden om nieuwe bijeenkomsten te verzorgen maar ook als toekomstige bestuursleden.
Na gedane arbeid is het lekker eten, en met een  smakelijk buffet werd er gezellig gegeten en gepraat.
Bij het afscheid in Houten regende het, de herfst was begonnen.
 
Maar voor de MSPug waren de eerste stappen naar onze toekomst alweer gezet.
Zie de foto’s en de presentaties:
- MSP Strategie 2018
- MSP uitslag enquête

Afdrukken E-mailadres

Themasessie dinsdag 29 mei 2018 (2)

Participate in ESA/ESTEC's concurrent engineering workshop!

Location: ESA-Estec concurrent design facility in Noordwijk on tuesday 29th may.

ESA logoMSP User Group ontmoet ESTEC

29 Mei 2018, organiseerde de MSP User Group samen met ESTEC-ESA een bijeenkomst met workshop Concurrent Engineering bij ESTEC in Noordwijk.

ESTEC in Noordwijk is het grootste Europese ruimtevaart centrum. Ze bestaat al ruim 50 jaar (sinds 1966). Hier in dit technische hart worden nieuwe ideeën voor ruimtevaartmissies ontwikkeld. Hier komen de definitieve blueprints uit hun Concurrent Design Facility (CDF) tot stand. Naast het ontwikkelen van satellieten worden ook ontwerpen beproefd. Hierbij worden de ervaringen en kennis van andere instituten en universiteiten gebruikt. Ruim 2700 medewerken in Noordwijk dragen bij aan deze ontwikkelingen en producten.

Het CDF biedt expertteams van verschillende disciplines de infrastructuur, methodologie en processen om tegelijkertijd en op 1 locatie nauw samen te werken om zo de meest complexe ontwerpen verder te ontwikkelen. En dat allemaal in slechts een paar weken in plaats van enkele maanden.

Een geweldige kans voor onze MSP User Group om hier eens in de keuken te kijken, maar vooral ook om het concurrent engineering proces zelf eens actief mee te maken.

Klik HIER voor een impressieverslag.

ESA estec man met bril

Afdrukken E-mailadres

inspirerende ontmoetingsplek voor programmamanagers
Volg en/of mail ons: