Inspirerende ontmoetingsplek
voor en door programmamanagers

Donderdag 23 september 2021

Opheffing definitief
Afsluitende BBQ

Locatie wordt nader bekend gemaakt

  • Home
  • Themasessie Agile Scrum 2014

2014 Themabijeenkomst - Agile Scrum

Op 22 mei 2014

De Algemene Ledenvergadering van de MSP User Group was boeiend. Blij met de (relatief) hoge opkomst (11 leden, inclusief bestuur), maar vooral de input die geleverd werd. Leuke ideeen! Vooruilopend op het verslag enkele oproepen: betrek de leden meer bij het zoeken naar een locatie (bespaart kosten), wie wil meewerken aan ontwikkeling website, wie wil in 'de Spotlight', wie wil meehelpen met organiseren van bijeenkomsten?

Enkele andere gedachten: kunnen we P.E. punten koppelen aan onze sessies (hoeveel leden zou daarvan profiteren?), welke Principes liggen ten grondslag aan de begroting, is het zinvol het bestuur uit te breiden of is een activiteiten commissie een betere oplossing, overweeg een digitale 'in de Spotlight'.

De overige leden druppelden binnen en ondertussen genoten we de verse broodjes. Rond half zeven begonnen Rini en Coos met de Scrum sessie. Geheel in stijl mochten de aanwezigen eerst de product backlog maken.

  • Sprint 1: Hoog op onze wensenlijst 'wat is scrum /agile', dus daar maar mee beginnen. Even kort college van Rini. En in deze eerste sprint ook nog aandacht voor 'wanneer wel of geen scrum'.
  • Sprint 2: Ervaringen bij ING. Lukt het om echt de product owner uit de business te halen? Welke randvoorwaarden moeten allemaal geregeld om het spel in de arena te kunnen spelen? Veel vragen over Governance, competenties of rollen en functiescheiding in één scrumteam. Een zoektocht.
  • Sprint 3: Concrete praktijkervaringen, zoals wat is een goede product owner. We naderen de kern ... optimalisatie van productie capaciteit..... of is er meer. Zoals hoe voer je als product owner regie op de stakeholders?
  • Sprint 4: vraag stellen en bij vijf handen gaan we de vraag beantwoorden. Hebben we programmamanagers nog nodig? Wellicht is de rol er niet meer, maar de competenties zijn nodig!

inspirerende ontmoetingsplek voor programmamanagers
Volg en/of mail ons: