Inspirerende ontmoetingsplek
voor en door programmamanagers

Vrijdag 11 juli 2020

Extra Algemene Ledenvergadering
MSP User Group NL

Online

  • Home
  • MSPUG Jaarseminar in teken van innovatie!

Disrupting Programmamanagement - MSP in de nieuwe wereld

Van 10 november 2015 16:00 tot 10 november 2015 21:00
Locatie B.Amsterdam

De MSP User Groep viert haar 10de jaarseminar in Amsterdam. Innovatie is de rode draad van het seminar. Hoe kun je succesvol innoveren en kan dat ook met programmamanagement? Maar ook: hoe ziet innovatief programmamanagement eruit. Bestaat het straks überhaupt nog? We duiken de praktijk in van innovatie en start ups. Niet alleen de inhoud van het seminar ademt innovatie, ook de locatie: B.Amsterdam. Dit op zeer innovatieve wijze vertimmerde oud IBM productiehal van schrijfmachines is een droomplek geworden voor iedereen die zijn idee wil vormgeven en zit vol met inspirerende start ups.

We worden welkom geheten door dagvoorzitter Caroline van Gorp van ING Innovation Studios. De opkomst is hoog, en er zijn veel nieuwe gezichten in het publiek dat op een overvolle tribune zit. Het programma zoals aangekondigd is helemaal omgegooid omdat een aantal sprekers een pitch houdt aan de andere kant van de wereld. Caroline belooft ons dat het een inspirerend seminar wordt.

We zijn te gast bij InnoLeaps, zij zijn een van de ondernemingen gevestigd in B.Amsterdam. Het programma start met een ‘brainwash’ in de Lean Start Up aanpak. Hoe maak je van een idee een levensvatbare Start Up? InnoLeaps leidt ons door de aanpak die zij hanteren binnen corporate organisaties om hen te helpen met innoveren. Daarna duiken we de praktijk in.

Ralf Zelders van Rabobank neemt ons mee in de wijze waarop je in een grote organisatie toch innovaties kunt realiseren. Voornaamste ingrediënten zijn commitment op het hoogste niveau en isoleren van de start up activiteiten. Bij succes kan de start up weer opgenomen worden in de dagelijkse gang van zaken. Michal Hubschman van Relevancy Data heeft een turbulent leven achter de rug waarin ze meerdere succesvolle start ups heeft opgericht. Ze is altijd op zoek naar mogelijkheden om kansen te grijpen, geïnspireerd op gebeurtenissen uit de praktijk, hoe onalledaags ook.

Vervolgens gaan de deelnemers zelf aan de slag. In 3 parallel sessies wordt MSP gechallengt.

  • “Confronting MSP”, waarbij 3 groepen onder leiding van Wilbert Wijns en Wim Visser onderzoeken wat de verschillen zijn tussen MSP en Lean Start Up en waar beide methoden elkaar kunnen versterken.
  • “Disrupting MSP”, waarbij onder leiding van Michiel de Klein onderzocht wordt of MSP nog wel bestaansrecht heeft.
  • “Agiling MSP”, waarbij Jaap Velzel en Johannes van Veen van PBLQ les geven in Agile for MSP en er ruime gelegenheid tot discussie is.

Iedereen gaat weer terug naar de tribune en elk team houdt een presentatie over hun bevindingen. Caroline van Gorp geeft een boeiende wrap up, waarna iedereen aan het verdiende buffet kan beginnen. Met daarbij natuurlijk het broodnodige netwerken. Lekker bijkletsen met vakgenoten. Dat het seminar geslaagd is blijkt achteraf uit de score van de evaluatie: gemiddeld 3,95 van 5.

Klik op een foto voor groot, met pijltje naar rechtss verder scrollen:


inspirerende ontmoetingsplek voor programmamanagers
Volg en/of mail ons: