Inspirerende ontmoetingsplek
voor en door programmamanagers

Donderdag 21 november 2019

Agile transformatie
in het grootste bouwbedrijf van NL

BAM Gouda

  • Home
  • Agile transformatie bij BAM

Agile transformatie in het grootste bouwbedrijf van Nederland

Van 21 november 2019 15:30 tot 21 november 2019 20:00
Geplaatst door Marcel Riemersma
Categorieën: MSPug, Overig
Hits: 345

Komt dat zien: Werk in uitvoering!

bam logoAls interim manager heb ik een flink onderdeel van de IT organisatie van BAM mogen transformeren tot een scaled agile werkende organisatie. En blijkbaar succesvol, want ik ben gevraagd de agile transitie voor heel BAM IT vorm te geven. En niet alleen bij IT, want inmiddels hebben we ook een paar mooie initiatieven in de business en in de grote bouw projecten van BAM. Scrummen in de bouw, wie had dat gedacht!? Vorig jaar nog een komisch artikel in De Speld, inmiddels gewoon werkelijkheid.

Waarom nu dit event en waarom ik?

twee bruggenhavenAllereerst ben ik gewoon simpelweg trots op de transformatie en de successen die we oogsten. En ik leerde ooit: be good and tell about it. Dus dat doe ik dan maar braaf.  En het is gewoon een gaaf verandertraject om in actie te zien. Waarom wil zo'n bouwbedrijf wendbaar worden? en hoe neem je zo'n stevige control based organisatie mee naar de agile wereld. Wat vraagt dat van de teams die agile gaan werken en wat vraagt het van het management. En hoe neem je die mee. Het gaat om structuur, processen én om de mindset.
Ik kan er veel over vertellen, maar ook veel laten zien, zoals de OBEYA room van waaruit we in alle transparantie de betreffende unit volledig besturen met het MT: van strategieborden, via programma en roadmap-borden tot ontwikkel- en actieborden.

Naast dat ik dit allemaal graag wil vertellen is er nog een reden om dit event nu te organiseren. Dit jaar is ons MSPug transitie jaar. Waarin we de transitie maken naar de het nieuwe MSPug. Het nieuwe MSPug waar we voor en vooral ook dóór de leden inspirerende bijeenkomsten hebben en ervaringen en kennis delen. In januari startte het jaar goed met een ALV waarin de nieuwe koers werd omarmd en vier enthousiaste groepjes opstonden met elk ideeën voor events in 2019. Helaas hebben deze nog niet geleid tot een event op korte termijn, onze eigen transitie blijkt toch taaier...
Ach, bij de loodgieter thuis lekt het ook.

tunnelbouwDaarom deze persoonlijke uitnodiging. Gewoon mijn eigen programma, op de eigen locatie, verteld door mijzelf en mogelijk mijn directie.
Komen er 30 of 40 man, helemaal leuk. Komen er tien enthousiastelingen en dat leidt tot een gave ronde-tafel achtige sessie en dialoog, ook helemaal prima. Geen groots seminar, maar juist klein, spontaan en laagdrempelig. Vergt nauwelijks voorbereiding, want ik zit er middenin en kan er als het moet een hele dag over vertellen. Ik hoop uiteraard dat dit type kleine events een voorbeeld kunnen zijn en dat anderen zullen volgen.

Reactie van een ieder is erg gewenst!

Als je jezelf opgeeft, helemaal top, dan zie ik je t.z.t. in Gouda (druk daarvoor op de button 'Deelnemen' bovenaan deze pagina). Als je niet wilt of kunt vraag ik je mij een mail te sturen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin je reactie op deze invitatie en dit event. We leren er graag van.
Mag ik op iedereen rekenen?
Hoor jullie graag!

Marcel Riemersma
Bestuur


inspirerende ontmoetingsplek voor programmamanagers
Volg en/of mail ons: