Inspirerende ontmoetingsplek
voor en door programmamanagers

Vrijdag 11 juli 2020

Extra Algemene Ledenvergadering
MSP User Group NL

Online

  • Home
  • Voorjaarsevent bij ING

Voorjaarsevent MSPug 2020 bij ING

Van 12 maart 2020 17:30 tot 12 maart 2020 21:00
Geplaatst door Marcel Riemersma
Categorieën: MSPug, Overig
Hits: 1683

Voorjaarsevent Mspug 2020 bij ING

twee bruggenOp 12 maart zullen we ons eerste 2020-event als vereniging organiseren. Dit keer zal ING in Amsterdam als gastheer fungeren. Als vereniging zitten we in een transitiejaar. Dat stond in november 2019 al centraal toen we bij BAM in Gouda bijeen zijn geweest. BAM was exemplarisch voor de vele bedrijven die in een transitie zitten. Goed nieuws dus voor ons als vereniging want dat betekent mooi en uitdagend werk voor ons als groep van verandermanagers.

Tijdens het voorjaarsevent zullen we nog een voorbeeld zien van een groot bedrijf dat zich aan het transformeren is naar een veel wendbaarder bedrijf. We gaan jullie meenemen in een agile transformatie journey die binnen ING al een aantal jaren gaande is en steeds meer tractie en impact krijgt.

Henk Venema heeft hier een aantal jaren een actieve bijdrage aan geleverd.
Hij was change lead voor de agile transformatie bij ING Wholesale Bank en later betrokken bij de agile transformatie van ING Duitsland in Frankfurt.

havenNu is een agile transformatie uiteraard nooit een doel op zich maar een middel om je strategie te implementeren. Tijdens het event zal Henk jullie meenemen in de manier waarop ING dat doet. Uiteraard door allereerst aan te geven waarom een agile organisatie een randvoorwaarde is voor de implementatie van de strategie. Vervolgens zal worden geschetst wat ING onder een agile organisatie verstaat door 3 pijlers daarvan te belichten; de structuur, de scaled agile processen en de shift in mindset.
Uiteraard zal Henk ook ingaan op de manier waarop de transformatie vorm is gegeven.

Tijdens het event zal in ieder geval ook Martien Achterberg van ING aanwezig zijn. Martien is senior portfoliomanager van ING Wholesale Bank. Hij is de ‘vader’ van een mooie best-practice op het gebied van portfolio- en programmamanagement in een agile delivery organisatie.
We hopen dat ook Gijs Valbracht als Enterprise Agile Coach aanwezig kan zijn vanuit de centrale groep die de regie over de zogenaamde One-Agile-Way-of-Working voert.

Kortom, het kan weer een interessante en hopelijk ook plezierige sessie worden.
Dit is uiteraard ook afhankelijk van jullie. Hoe groter de opkomst, hoe groter het verzamelde intellect om met elkaar van gedachten te wisselen.

Wat praktische zaken

Het event wordt op 12 maart 2020 gehouden. Dit is kort dag dus neem nu direct het besluit om je er voor aan te melden.
Het event wordt gehouden in het gloednieuwe ING hoofdkantoor dat is ontworpen om de samenwerking tussen mensen te bevorderen en een geheel open en transparante werkwijze te ondersteunen.

Het adres is:

Head office ING Groep N.V.

Cedar gebouw

Bijlmerdreef 106

1102 CT  Amsterdam

Voor de routebeschrijving klik HIER

Agenda

17.30 – 18.00 uur       Ontvangst
18.00 – 19.30 uur       Voorjaarsevent met als thema : de ING journey
19.30 – 21.00 uur       Gezamenlijk diner

Gaarne opgeven via de knop 'DEELNEMEN' bovenaan deze pagina.
Bij aanmelding gaarne ook vermelden:

  • Of je een parkeerplaats wilt
  • Of je blijft dineren
  • Of je specifieke dieetwensen hebt voor het diner


Het bestuur


inspirerende ontmoetingsplek voor programmamanagers
Volg en/of mail ons: