Inspirerende ontmoetingsplek
voor en door programmamanagers

Vrijdag 11 juli 2020

Extra Algemene Ledenvergadering
MSP User Group NL

Online

  • Home
  • Online-event ING

MSPug event over agile transformatie bij ING

Van 28 mei 2020 16:30 tot 28 mei 2020 18:00
Locatie Online event
Geplaatst door Marcel Riemersma
Categorieën: MSPug, Overig
Hits: 1057

Op 28 mei zullen we ons eerste online-event als vereniging organiseren

 ING gebouw ivm coronaDit online-event komt in de plaats van het oorspronkelijk geplande voorjaarsevent op 12 maart dat vanwege Corona op het allerlaatste moment moest worden afgezegd. Als vereniging zitten we in een transitiejaar. Dat stond in november 2019 al centraal toen we bij BAM in Gouda bijeen zijn geweest. BAM was exemplarisch voor de vele bedrijven die in een transitie zitten. Goed nieuws dus voor ons als vereniging want dat betekent mooi en uitdagend werk voor ons als groep van verandermanagers. Temeer daar veel organisaties aan de lijve hebben ondervonden dat agile werkvormen helpen bij het snel aanpassen aan de Corona werkelijkheid. Niet alleen om de bestaande gang van zaken zo goed mogelijk doorgang te laten vinden maar ook om de transitie naar de post-Corona situatie vorm te gaan geven.

Tijdens het online-event zullen we nog een voorbeeld zien van een groot bedrijf dat zich aan het transformeren is naar een veel wendbaarder bedrijf. We gaan jullie meenemen in een agile transformatie journey die binnen ING al een aantal jaren gaande is en steeds meer tractie en impact krijgt.

Henk Venema heeft hier een aantal jaren een actieve bijdrage aan geleverd.
Hij was change lead voor de agile transformatie bij ING Wholesale Bank en later betrokken bij de agile transformatie van ING Duitsland in Frankfurt.

Nu is een agile transformatie uiteraard nooit een doel op zich maar een middel om je strategie te implementeren. Tijdens het event zal Henk jullie meenemen in de manier waarop ING dat doet. Uiteraard door allereerst aan te geven waarom een agile organisatie een randvoorwaarde is voor de implementatie van de strategie. Vervolgens zal worden geschetst wat ING onder een agile organisatie verstaat door 3 pijlers daarvan te belichten; de structuur, de scaled agile processen en de shift in mindset.
Uiteraard zal Henk ook ingaan op de manier waarop de transformatie vorm is gegeven en de rol van portfolio- en programma management in een agile orgnisatie.

Tijdens het online event zal in ieder geval ook Martien Achterberg van ING aanwezig zijn. Martien is senior portfoliomanager van ING Wholesale Bank. Hij is de ‘vader’ van een mooie best-practice op het gebied van portfolio- en programmamanagement in een agile delivery organisatie.
We hopen dat ook Gijs Valbracht als Enterprise Agile Coach virtueel aanwezig kan zijn vanuit de centrale groep die de regie over de zogenaamde One-Agile-Way-of-Working voert.

Kortom, het kan weer een interessante en hopelijk ook plezierige sessie worden.
Dit is uiteraard ook afhankelijk van jullie. Hoe groter de opkomst, hoe groter het verzamelde intellect om met elkaar van gedachten te wisselen.

Wat praktische zaken

Het event wordt op 28 mei 2020 gehouden. Dit is kort dag dus neem nu direct het besluit om je er voor aan te melden.
Het event wordt georganiseerd als Microsoft Teams event.
Iedereen die zich aanmeldt zal een uitnodiging met de link ontvangen.
Door het online karakter zal het wellicht wat lastiger zijn om er een interactief karakter aan te geven maar we zullen ons best daarvoor doen.

Agenda

16.30 – 18.00 uur       event (presentatie met interactie)

Gaarne opgeven via de knop 'DEELNEMEN' bovenaan deze pagina.


Het bestuur

inspirerende ontmoetingsplek voor programmamanagers
Volg en/of mail ons: